8.5.18 | Helsinki, Finland
Tuesday
8 May 2018
Clarion Hotel Helsinki
Tyynenmerenkatu 2
Helsinki, Finland

PING Helsinki kokosi yhteen sisältömarkkinoinnin vaikuttajat

Tiedote 19.5.2016

Viime perjantaina Kirkkonummen Långvikissa järjestetty sisältömarkkinoinnin bisnesfestivaali PING Helsinki osoitti tarpeellisuutensa ja kokosi yhteen sisältömarkkinoinnin toimialalta yli 400 ammattilaista. Vahvassa kasvussa oleva toimiala vakuutti ja vakuuttui, että tulevaisuuden markkinoinnissa tarinat ja kasvokkain kohtaamiset ovat entistäkin tärkeämpiä.

Nyt toista kertaa järjestetty PING Helsinki kokosi yhteen 197 sosiaalisen median sisällöntuottajaa eli Content Gurua sekä 203 sisältömarkkinoinnin parissa työskentelevää yritysten markkinointipäättäjää eli Business Hippiä oppimaan, verkostoitumaan ja tekemään bisnestä. Sosiaalisessa mediassa tapahtuma keräsi lisäksi jopa 12 miljoonaa potentiaalista näyttökertaa, näkyvyyden mainosarvon yltäessä lähes puoleen miljoonaan euroon.

– Halusimme luoda tapahtuman, joka antaa ryhtiliikkeen koko sisältömarkkinoinnin kentälle ja tuo aidosti yhteen sisältöjen tekijät sekä niitä hyödyntävät yritykset. Ennen kaikkea tavoitteena ovat entistä paremmat sisällöt niitä seuraaville yleisöille eli kuluttajille, kertoo PING Helsinki -tapahtuman co-founder Inna-Pirjetta Lahti.

– Kaikilla merkittävillä toimialoilla on oma tapahtumansa. Näimme, että tässä on selkeä puute ja päätimme rakentaa maailmanluokan tapahtuman. PING Helsinki tuo niin sisältöä tuottavat kuin sitä ostavat tahot saman katon alle keskustelemaan yhteisistä asioista ja katsomaan yhdessä tulevaisuuteen.

Toista kertaa järjestetty tapahtuma kolminkertaisti kokonsa niin osallistujien kuin seuraajamäärien osalta.

– Tapahtuma syntyi lähes talkoovoimin, mutta nyt lähdemme rakentamaan kasvua ja kansainvälistymistä. Yksi iso tavoite on löytää rahoittajia, jotka haluavat olla mukana rakentamassa PING Helsingin menestystarinaa ja viemässä suomalaista osaamista maailmalle, Lahti visioi.

PING Ethics -koodistolla reilumpaa yhteistyötä

Tapahtumassa julkistetun sisältömarkkinoinnin PING Ethics -koodiston on allekirjoittanut jo yli kaksi sataa sisältömarkkinoinnin ammattilaista. Koodiston tavoitteena on lisätä sisältömarkkinoinnin läpinäkyvyyttä ja keskustelua etenkin kaupallisen yhteistyön pelisäännöistä. Koodiston voi allekirjoittaa kuka tahansa alalla työskentelevä osoitteessa www.pingethics.fi.

– Vaikka vaikuttajamarkkinointia säätelee jo moni laki ja ohjeistus, ne eivät välttämättä tavoita yksittäisiä sisällöntuottajia. PING Ethics palvelee sekä alalla jo toimivia että uusia sisältömarkkinoinnin pariin tulevia sisällöntuottajia ja yrityksiä kertoo PING Helsinki -tapahtuman co-founder Aku Varamäki.

– Yleisöjen luottamuksen säilyttäminen on kaikkien alalla toimivien intresseissä, ja PING Ethics -ohjeistus tehtiin tähän tarpeeseen. Sitä ovat olleet mukana tekemässä niin sisällöntuottajat kuin yrityksetkin, ja lisäksi alan järjestöt mm. Viesti ry, MTL , IAB ja MARK, Varamäki jatkaa.

Trendeinä visuaalisuus ja inhimillisyys

PING Helsinki -päivän keynote-puhujina kuultiin alan kansainvälisiä visionäärejä. Futuristi Gerd Leonhardin, digivaikuttaja Caterina Faken sekä bloggaaja-kirjailija Minna Salamin puheenvuoroissa esiin nousi inhimillisyyden, tunteiden ja aitojen tarinoiden tärkeys.

– Kuvasta tulee entistä tärkeämpi osa tarinaa ja jo muutaman vuoden päästä Virtual Reality on yhtä tavallista kuin whatsup-viestit tänään. Kuvaa tallennetaan ja jaetaan entistä ammattimaisemmin, ja toisaalta liikkuvan kuvan tallentaminen ja jakaminen on mahdollista lähes kaikille.

– Digitalisaatio, automaatio ja robotisaatio tulevat vaikuttamaan myös sisällöntuotantoon merkittävästi. Vaikka kanavat ja mediat muuttuvat, on tarinoilla jatkossakin suuri merkitys. Tarinoita kuljettaa tunne, jota koneet eivät voi korvata, tiivistää Lahti.

PING Helsingin tuottivat Kohtaamistoimisto Innastus, muutosagentuuri Enthusiast, tuotantotoimisto Laulain ja Kaukokaipuu-matkablogi. Tapahtuman mahdollistivat yhteistyökumppanit Sonera, Långvik, A-lehdet, Blogirinki Media, Instamarkkinointi, Manifesto, Meltwater, Retkipaikka, Splay, Toinen Phd, Töttöröö, United Screens, Eckerö Line, Fazer, F-Secure, IKEA, Siliä, Emmi Nuorgam ja Lataamo.

Valokuvia tapahtumasta median käyttöön: http://bit.ly/PINGHelsinki-valokuvat

Lisätiedot:
Inna-Pirjetta Lahti
PING Helsinki -tapahtuman co-founder
Puh. 050 376 0824
inna-pirjetta.lahti@innastus.fi

Aku Varamäki
PING Helsinki -tapahtuman co-founder
Puh. 0400 342234
aku@enthusiast.fi

Pohjois-Euroopan suurin sisältömarkkinoinnin tapahtuma PING Helsinki yhdistää bloggaajat, tubettajat, instaajat ja muut someilmiöiden luojat sekä viestinnän ja markkinoinnin ammattilaiset. Sisällöntuottajat ja sisältömarkkinoinnin parissa työskentelevät yritysten edustajat kokoontuvat yhdessä oppimaan, inspiroitumaan ja tekemään bisnestä.

www.pinghelsinki.fi
www.pingethics.fi
@pinghelsinki
#pinghelsinki

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *