8.5.18 | Helsinki, Finland
Tuesday
8 May 2018
Clarion Hotel Helsinki
Tyynenmerenkatu 2
Helsinki, Finland

Kuinka PING Helsinki muutti elämäni

Aika lailla tasan vuosi sitten bongasin Facebookista tapahtuman nimeltä PING Helsinki. Kyseessä oli sisällöntuottajille, heidän seuraajilleen ja yritysten edustajille tarkoitettu tapahtuma, jonka keskiössä oli laadukas sisältö ja siihen liittyvä kumppannuus. Olin jo pidempään miettinyt blogini tulevaisuuttani – en ollut tyytyväinen tekemiseeni, blogiportaali tuntui vieraalta ja inspiraatio oli kadoksissa. Itse asiassa olin jo harkinnut kirjoittamisen lopettamista, mutta yhteisö johon kuuluin, oli liian rakas hyvästien sanomiseksi. Muutaman päivän pohdinnan jälkeen uskaltauduin lähettämään hakemuslomakkeen PINGiin – vain 50 valittaisiin, joten mahdollisuuteni päästä mukaan tuntui täysin olemattomalta.

Kun sitten sain sähköpostin, jonka otsikkokentässä luki “Tervetuloa PING Helsinkiin!” olin aivan puulla päähän lyöty. Minun piskuinen blogini, jolla ei edes ollut mitään selkeää teemaa, oli valittu mukaan tapahtumaan.

Kun tapahtumapäivä lähestyi, aloin mennä vähän paniikkiin. Mitä mää puhuisin? Kenelle puhuisin? Tutustuisinko keneenkään? Mitä jos kaikki pitäisi mua ihan idioottina? Entä jos ne ovatkin kaikki jotain miljonääribloggaajia? Tai jos en tajua mitään siitä mitä siellä puhutaan! Hermostuksissani join edellisen illan illallisella ihan liikaa viiniä ja sepitin kaikille vastaantulijoille, etten tiedä yhtään mihin olen menossa ja olen varmaan tosi nolo.

Onneksi kaikki pelkoni osoittautuivat vääriksi. Kaikki mukana olleet 50 sisällöntuottajaa olivat ihan mielettömän mukavia, tapahtuman tunnelma oli hyväksyvä ja kannustava ja ohjelma erinomainen. Ensimmäistä kertaa koskaan puhuimme rahasta ihan oikeilla numeroilla ja esimerkeillä, lukijamäärät eivät enää olleetkaan mitään valtionsalaisuuksia ja kaikki olivat valmiita auttamaan toisiaan asiassa kuin asiassa. PINGissä syntyi käsittämätön määrä uusia blogiyhteisöjä, ystävyyssuhteita ja tulevaisuudensuunnitelmia.

Myös itselleni. PINGin jälkeen irtisanouduin portaalista ja aloin puuhata muuttoa omilleni. Ymmärsin, miten tärkeää minulle oli tuottaa sisältöä ensisijaisesti itselleni ja omista lähdökohdistani – kun blogini ei ollut oikeaoppinen ruokablogi, perheblogi tai muotiblogi, oli entistä tärkeämpää rakentaa koko kuvio uudelleen. Tällä kertaa keskiössä olisin minä ja minun ajatukseni.

Samalla kypsyi ajatus yrittäjäksi heittäytymisestä. Vain muutama viikko PINGin jälkeen istahdin TE-keskuksen yritysneuvojan pöydän ääreen, esitin liiketoimintasuunnitelmani ja sain positiivisen starttirahapäätöksen. Itsenäisen kirjoittajan ja yrittäjän alkutaival ei ollut helppo, päinvastoin. Välillä tuntui siltä, että haluan luovuttaa, antaa kaiken olla, mutta ympärilläni olleet upeat ihmiset jaksoivat kerta toisensa jälkeen tsempata ja muistuttaa, miksi olin valintani tehnyt.

Kun tarkastelen nyt mennyttä vuotta, en voisi olla tyytyväisempi siihen, että uskalsin hakea mukaan PINGiin. Blogini on kasvanut ja kehittynyt juuri siihen suuntaan, jota olen tavoitellutkin, olen saanut ihan mielettömiä työtarjouksia ja yhteistyöehdotuksia ja uskaltanut rohkeammin tarttua niihin. Se ei olisi ollut mahdotonta ilman PINGiä, mutta hitokseen hankalampaa se kyllä olisi ollut.

Kun PINGtiimi sitten lähestyi minua ja kysyi, että haluaisinko olla mukana järjestämässä tämän vuoden PING Helsinki -tapahtumaa, ei minun tarvinnut miettiä sekuntiakaan. Vastaus oli ilman muuta kyllä, kyllä ja kyllä!

Ensinnäkin PINGin tiimistä saa niin paljon voimaa ja energiaa, että olisi ollut hullua jättää hyödyntämättä sellainen mahdollisuus. Mutta oikeastaan vielä tärkeämpää on päästä tarjoamaan myös muille samanlaisia mahdollisuuksia ja inspiraatiota, jota olen itse PINGistä saanut.

Tänä vuonna PING Helsinki hosted by Långvik -tapahtuma kokoaa yhteen käsittämättömät 250 sisällöntuottajaa eli content gurua ja samanverran bisneshippejä. Keskiössä on edelleen tavoitteellisen ja tuloksellisen sisällön tuottaminen, mutta sen rinnalle on tuotu myös muita teemoja. Tapahtumassa luodaan alalle yhteiset pelisäännöt, puhutaan etiikasta ja rahasta, kuullaan inspiroivia tarinoita ja osallistutaan kiinnostaviin workshoppeihin. Sekä tietysti verkostoidutaan, tavataan uusia ihmisiä, ystävystytään ja päästään keskusteluyhteyteen tulevian kumppaneiden kanssa!

PINGin sisällöntuottajien rekisteröintilomake on auki vielä tämän viikon. Jos edelleen mietit ja puntaroit osallistumistasi, niin tämä olkoon kannustuspuheenvuoroni juuri sinulle!

Meille saat tulla juuri sellaisena kuin olet. Tärkeintä ei ole satatuhatpäinen seuraajakunta, vaan aito halu oppia ja kehittää omaa kanavaa. Me tarjoamme käyttöösi Suomen parhaat mahdollisuudet, kontaktit ja verkostot.

Loppu on vain sinusta itsestäsi kiinni.

PS. PINGin sisällöntuottajien rekisteröintilomake on auki vielä tämän viikon. Toimi nyt!

Emmi Nuorgam

2 thoughts on “Kuinka PING Helsinki muutti elämäni

  1. Ping Helsinki viime vuonna oli itsellenikin hyvin silmiä avaava kokemus. Mistään hinnasta en jättäisi tätäkään vuotta väliin, toivottavasti saan olla tänäkin vuonna oppimassa jotain uutta ja tutustumassa upeisiin ihmisiin. Viime vuodesta on jäänyt elämääni upeita ihmisiä ja aivan mahtavia juttuja tarttui myös mun matkaani. Ping Helsinki on niin <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *